sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Windows Defender, virustorjunta Windows 8:ssa



Tiesitkö, että Windows 8:ssa on ilmainen virustorjunta- ja vakoiluohjelmien torjuntaohjelma. Tämän ohjelman nimi on Windows Defender. Se suoritetaan, kun Windows käynnistetään, mikäli muuta virustorjuntaohjelmaa ei ole asennettu.

BitDefender tietoturvayhtiön julkaiseman raportin mukaan Windows 8 perusasennuksella kykeni estämään 85 prosenttia testatuista haittaohjelmista.  BitDefenderin testit osoittivat, että Windows 8:n tietoturvatason olevan oletuksena huomattavasti Windows 7:ää parempi.

Testit kuitenkin osoittivat, kolmannen osapuolen tietoturvaohjelman hankkiminen Windows 8:aan ei ole välttämättä yliammuttua, koska 15 prosenttia testatuista haittaohjelmista aiheutti tartunnan testikoneeseen. Kuitenkin on muistettava, että haittaohjelmat saa estettyä 95% käyttämällä IE-selainta, jonka Smart screen -tietokanta on maailman kattavin. Tähän vielä lisää sen tärkeimmän tietoturvan eli käyttäjän niin Windows 8:n tietoturva sellaisenaan on perustallaajalle varsin riittävä.

Jos kuitenkin windows 8:aan asentaa minkä tahansa virustorjuntaohjelman, niin tällöin Windows Defender poistuu automaattisesti käytöstä.

Käyttöohjeita Windows defenderiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti